Blog

Blog

Overgevoeligheid voor.... van alles.

 
 
 

Wat veel hoog sensitieven ervaren, is dat ze snel ergens last van hebben, of overgevoelig zijn voor: geuren, smaken, licht, labeltjes in hun T-shirt, geluiden of sferen.

 

Hoe kan je leren hier anders mee om te gaan, zodat je hier geen of minder last van zult ervaren? Bij een labeltje in je T-shirt is het antwoord heel simpel: haal het labeltje eruit en dan ook helemaal, anders zit de rest ervan je nog dwars ;-)

 

Op welke manier kan je nu ervoor zorgen dat je minder hinder hebt van de stemming van anderen om je heen of de sfeer in een ruimte? Eén van de mogelijkheden is: door te aarden.

Wat is aarden? Het is contact maken met de aarde. Niets meer en niets minder. Door te springen, te lopen, de grond onder je voeten heel bewust te voelen, of door een gronding oefening te doen:

 

Ga op een makkelijke stoel zitten met je voeten op de grond, je handen op je buik en sluit je ogen. Neem 3 diepe ademhalingen en wordt je bewust van je lichaam, voel je voeten, je benen, je buik, rug, t/m je kruin. Laat alles om je heen er zijn, en laat alle geluiden voor wat ze zijn (makkelijker gezegd dan gedaan?!).

 

Hierna stel je jezelf voor dat een touw (of lint of kabel, wat goed voelt voor jou op dit moment) vanuit je stuitje groeit tot aan de vloer en probeer het dieper te laten groeien,

zodat het uiteindelijk misschien wel uitkomt bij het binnenste

plekje van de aarde.

 

Hoe voelt dit?

 

Blijf even bij dit gevoel stil staan. Totdat je het gevoel hebt dat het

voldoende is.

 

Sluit je gronding oefening af met 3 diepe ademhalingen en

je zult merken dat je minder in je hoofd zit, en beter geaard bent.

Veel succes hiermee, hoor graag wat deze oefening

voor heeft kunnen betekenen.

 

In mijn volgende blog zal ik andere tips geven om beter bij jezelf

te komen en te blijven.

Laat je een reactie achter? Ik lees ze graag :-)